Йол: Аз съм като Шварценегер!


Н. Гавазов

Йол: Аз съм като Шварценегер!

Мартин Йол днес бе официално представен като новия мениджър на Фулъм и в първата си реч, холандският специалист експерт призна, че след опита в английския футбол с Тотнъм, той винаги е имал амбиции един ден да се върне във Висшата лига. Както е известно, след като прекара три години на "Уайт Харт Лейн" - от 2004 до 2007 г. и след това поработи малко у дома си в Аякс, Мартин Йол е без работа от края на миналата година, но сега отново е в светлината на прожекторите, заемайки освободената от Марк Хюз длъжност.

Новият наставник на лондонски клуб не скри удовлетворението си, че се връща в родината на футбола, но също така изказа своите опасения от ранния старт на сезона за Фулъм, който както е известно спечели промоция да играе в турнира Лига Европа.

„Всеки е наясно, че исках да се завърна. Напускайки Англия, аз също както Шварценегер казах, че един ден ще се върна. Аз се върнах! Фулъм - това е клуб, изграден въз основа на традиции, не само като Тотнъм, Уест Хем, но както и всички останали клубове в Лондон. Имам добри спомени свързани с този стадион, когато дойдох тук с Тотнъм, харесват ми също и клубните цветове. Мога да продължавам да говоря още, но ще ви кажа най-важното - аз съм щастлив", заяви на днешната пресконференция Йол.

Както е известно, първият официален мач на Йол на новата му месторабота ще бъде срещата с Рунавиком от Фарьорските острови, който е част от първия квалификационен кръг на Лига Европа - мачът е след девет дни на "Крейвън Котидж".

"Това е втори или трети път, когато Фулъм играе в Европа, и мога да кажа на играчите: "Нека да започнем тренировки през юни," но аз не мисля, че това е добра идея. Ще смятам, че двубоят срещу Рунавиком е приятелски мач със сериозен оттенък", допълва холандецът.

Мартин Йол взе отношение и по потенциалните трансфери в клуба.

„Това е добър отбор с опитни играчи, за които съм чувал и в Холандия. Зная, че четири или пет играчи си тръгнаха, което означава, че за същите пари трябва да купим нови. Нуждаем се от дълбочина на състава", завършва Йол.

 

  Сподели
132