Трансферни новини за 20.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 20.06

Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с полузащитника на отбора Луиш Нани, съобщава в днешният си брой Manchester Evening News. Според изданието, клубът е готов да изслуша всякакви предложения за играча от националния отбор на Португалия, който записа 19 асистенции за „червените дяволи" и бе в основата на спечелването на рекордната 19-та титла за отбора воден от Сър Алекс. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Както заяви агентът на 24-годишният защитник на Удинезе Кристиан Сапата, направените коментарии по отношение на трансфера на играча в Ливърпул са малко прибързани и неправилно разбрани. Макар и да признава, че мечтата на колумбиеца е да играе в Англия, неговият представител изрази убеждението си, че кариерата на Сапата на този етап ще е по-добре да продължи в Италия.

- Удинезе отхвърли спекулациите, че се е съгласил да продаде Алексис Санчес в Барселона. В специално изявление пред Sky Sport 24 направено днес, собственикът на Удинезе Джампаоло Поцо заяви, че той не е получавал никакви адекватни оферти за 22-годишната си звезда."Тази сапунена опера е разочароваща - Санчес все още е играч на Удинезе", заяви Поцо. Това означава, че английските Манчестър Сити и Юнайтед все още се намират в борбата за подписа на талантливият чилиец.

- Мениджърът на УБА Рой Ходжсън е в преговори с бившия си възпитаник от Фулъм 32-годишният унгарски халф Золтан Гера , който напуска "Крейвън Котидж" със свободен трансфер.

- Новият мениджър на Астън Вила Алекс Маклийш има намерение да се намеси в борбата между Ливърпул и Манчестър Юнайтед за подписа на Чарли Адам, съобщава новината Daily Star. Според изданието, шотландецът не желае да губи време и е готов веднага да предложи 10 млн. паунда за 25-годишния капитан на Блекпул, който с добрите си изяви през изминалия сезон привлече вниманието на редица големи клубове.

- Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с полузащитника на отбора Луиш Нани, съобщава в днешният си брой Manchester Evening News. Според изданието, клубът е готов да изслуша всякакви предложения за играча от националния отбор на Португалия.

- Междувременно, президентът на френския Ланс Жерве Мартел заяви, че в рамките на 48 часа клуба трябва да реши по-нататъшната съдба на 18-годишният централен защитник Рафаел Варан. Според информациите, Манчестър Юнайтед е предложил за играч 10 милиона евро.

- Според редица доклади, следващата цел на новия мениджър на Астън Вила Алекс Маклийш е бившето му протеже в Бирмингам 28-годишният вратар Бен Фостър , който ще  дойде на мястото на преминалия в Тотнъм Брад Фридъл, но най-изненадващо ще бъде, ако шотландският специалист успее да привлече сънародника си и капитан на Блекпул Чарли Адам.

- Ако Ливърпул не успее да си осигури подписа на Чарли Адам, Кени Далглиш ще бъде принуден да насочи вниманието си към южнокорейската звезда на Селтик - 22-годишният Ки Су Йон.

- Ако Арсенал наистина се интересува от подписването със защитника на Блекбърн Кристофър Самба, трябва да се подготви за доста висока цена за играча - бившият клуб на смуглия гигант - Херта държи 15% от правата на някоя от следващите му продажба, съобщава The Daily Mail.

- Мениджърът на Фулъм Мартин Йол не изключва вероятността, че ветерана в отбора -37-годишният австралийски вратар Марк Шварцер ще напусне клуба през това лято.


- Евертън проведе положителни разговори с 23-годишният белгийски халф Маруан Фелаини, който през изминалия уикенд стана жертва на редица издания, които му приписаха изявления, че „желае да напусне клуба, за да реализира мечтата си да играе в Шампионската лига". Резултатът от разговорите е, че белгиецът ще подпише нов дългосрочен договор.

- Фулъм, Куинс Парк Рейнджърс и Уулвс следят с внимание ситуацията с 21-годишният нападател на Льо Хавър и националния отбор на Кабо Верде Райън Мендес, но е напълно възможно, играчът да реши да продължи кариерата си в Португалия, където Порто се интересува от услугите му.

- Президентът на Динамо Киев Игор Суркис потвърди, че води преговори с Тотнъм за хърватския полузащитник Нико Кранчар.

- Сензационна новина съобщи The Daily Mail, която според специалистите приляга повече на жълтите издания - Барселона се готви да продаде Давид Вия, за да си осигури допълнителни средства за закупуването на капитана на Арсенал Сеск Фабрегас.

- Мениджърът на Уигън Роберто Мартинес възнамерява да предложи нов и по-добър договор на 20-годишният полузащитник Джеймс Маккарти.

- Порто опроверга, че Челси се е договорил с Боаш.

 

  Сподели
97