Трансферни новини за 17.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 17.06

Номерата на Манчестър Сити явно отчаяха практичните германци и представителите на Байерн Мюнхен се оттеглиха от масата на преговорите относно подписа на немския национал Джером Боатенг, който изобщо не се чувства щастлив на Ийстланд. В същото време, баварците не се отказват от намерението си да се подсилят със защитник от Висшата лига и както съобщава ВВС, мюнхенци са стартирали преговори с лондонския Челси за подписа на Алекс. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Според последни информации, Сток Сити започна преговори с Бирмингам относно възможният трансфер на 24-годишният защитник на „сините" Скот Дън.

- 36-годишният защитник Сол Кембъл потвърди, че има няколко оферти от клубове във Висшата лига. В момента бившият английски национал е с права на свободен агент.

- 24-годишният защитник на Удинезе и националния отбор на Колумбия Кристиан Сапата заяви, че е близо до преминаване в Ливърпул.

- Както може да се очаква, Арсенал в следващите 48 часа, ще обяви трансфера на 24-годишният нападател на Лил и Кот д'Ивоар Жервиньо. Предполага се, че подписването с играча ще струва на лондончани около 11 милиона паунда. Тази новина идва малко след съобщението в L'Equipe, според която френският тим предлага нов договор на африканеца.

- Ливърпул може да официално подписването с 25-годишният френски полузащитник Силван Марво. Бившият играч на Рен, който е с права на свободен агент, остава да премине само медицински прегледи, които ако са успешни, ще се присъедини към „мърсисайдци".

- Междувременно, много любопитно съобщение дойде от Италия. Ливърпул е фаворит за подписа с 28-годишният нападател на Милан Антонио Касано. Очаква се, че през следващата седмица ще се проведат разговори между двата клуба за евентуален трансфер на нападателя.

- В яростната битка между двата клуба от Манчестър и Барселона за подписа на 22-годишният крило на Удинезе Алексис Санчес е готов да се намеси и Челси.

- Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап сложи край на спекулациите около бъдещето на Лука Модрич, заявявайки, че това е история с приключил край, защото играча не се продава срещу никакви условия.

- Мениджърът на УБА Рой Ходжсън потвърди интереса си към на нападателя на Хетафе и Гана Дерек Боатенг.

- 32-годишният защитник на Болтън Рикардо Гарднър се отказа от възможността отново да се събере със Сам Алърдайс в Уест Хем и се очаква да подпише нов договор, който му се предлага от клуба на "Рийбок Стейдиъм".

- Болтън изключва появилата се вчера възможност да привлече Уесли Браун.

- Бирмингам потвърди подписването с 25-годишният сенегалски защитник Моргари Гомис, който е с права на свободен агент след напускането си на Дънди Юнайтед.

- Бристол Сити спечели борбата за високо котиращия се нападател на Родъръм Райън Тейлър. От услугите на 27-годишният играч са се интересували и други отбори като Милуол, но Тейлър е решил да продължи кариерата си на „Аштън Гейт".

- Според ВВС, Байерн Мюнхен е прекратил преговорите с Манчестър Сити относно привличането на Джером Боатенг и е започнал преговори с Челси, относно подписа на защитника на „сините" Алекс.

- Португалският Спортинг опроверга появилата се снощи информация, според която е отправил официално запитване до Арсенал относно датският национал Бендтнер.

 

  Сподели
89