Бербатов: Очаквам с нетърпение турнето в Америка


Н. Гавазов

Бербатов: Очаквам с нетърпение турнето в Америка

Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов в момента се радва на своята лятна почивка, но въпреки това, нападателят не спира да мисли за турнето на „червените дяволи" в САЩ през следващия месец, което според него ще бъде отново много приятно преживяване, както миналата година. Както е известно, българинът бе в основата на спечелването на рекордната 19-та титла за отбора си и преживя сезон, в който той постави редица рекорди, включително и спечелването на голмайсторската титла на Висшата лига на Англия.

Въпреки спекулациите в медиите, свързващи го с напускане на „Олд Трафорд", Бербатов е категоричен, че ще продължи да носи фланелката на „червените дяволи" и ще се бори за мястото си на титуляр.

"Очаквам с нетърпение да заминем на турнето, защото аз наистина се забавлявах по време на престоя ми в Америка през миналата година. Всички хора бяха много мили и приятелски настроени, а градовете са много интересни. Тази година ще видим различни места, ще се срещнем с други хора, което е хубаво. Трябва да призная, че доста хора в отбора, включително и аз, се надявахме да се завърнем в Америка тази година. Всички сме развълнувани", заяви Бербатов пред клубната телевизия на Юнайтед.

Както е известно, „червените" в продължение на три седмици ще бъдат от другата страна на Атлантика и по такъв начин ще дадат възможност на феновете на футбола в Бостън, Сиатъл, Чикаго, Ню Джърси и Вашингтон да наблюдават отбора воден от Сър Алекс, но освен това, играчите ще могат да се запознаят отблизо с голямата страна.

„Има много неща, които обичам в Америка. В това число влиза и киното. Толкова много велики филми са направени там. Обичам да гледам и НФЛ - нямам любим отбор, но винаги гледам "Супербоул". Бил съм няколко пъти в Маями - много харесвам тази част от света. Когато приключа с футбола, мисля да отида в Америка и да изуча страната по-подробно. Но преди това очаквам с нетърпение да се завърна в Юнайтед. Подготовката за новия сезон не е чак толкова важна за взаимоотношенията в отбора - ние всички се познаваме много добре и сме много близки помежду си. Турнето е по-скоро да получим добра физическа подготовка и да се подготвим отлично, така че, когато дойде първия мач, да сме в топ форма", завършва българинът.

 

  Сподели
100