От Нюкасъл: Оуен, ти си голям неблагодарник!


Н. Гавазов

От Нюкасъл: Оуен, ти си голям неблагодарник!

Ръководството на Нюкасъл побърза да отговори на коментариите на нападателя на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен, който определи клуба от „Сейнт Джеймсис Парк" като „беден" отбор. Както е известно, 31-годишният футболист, който прекара един разочароващ четиригодишен период в североизточната част на Англия, направи по-рано през седмицата своя коментар в личната си страница в Twitter, където писа, че предпочита да играе по-рядко в отбор като Манчестър Юнайтед, отколкото в тим като Нюкасъл.

Оуен бе закупен от „свраките" срещу сумата от 16 милиона паунда, платени на Реал Мадрид и за времето, което прекара с отбора изигра 58 мача, в които отбеляза 26 гола. През 2006 година той получи сериозна контузия в коляното по време на Мондиал 2006 в Германия и пропусна значителна част от кариерата си в Нюкасъл и след изтичане на договора, премина като свободен агент на „Олд Трафорд".

Според сегашният председател на клуба Дерек Ламбиас, най-добре е 31-годишният нападател на Юнайтед да запази коментариите за себе си, особено като се има предвид сумите, които са инвестирани в него.

„Майкъл е най-скъпият футболист в историята на Нюкасъл и аз съм разочарован от коментариите му. При управлението на Кевин, той получи предложение да му продължим договора, като заплатата му бе увеличена от 133 000 на 140 000 паунда седмично, което той отхвърли. Ако трябва да сме честни, колко мислите той струва на Нюкасъл? Ще ви кажа - 40 милиона паунда или цената на един негов гол е около 1.3 милиона. Може да сме бедни, но го направихме богат. Той на практика получаваше по около 500 000 за изигран мач. Истината е, че той прекара повече време да лети с хеликоптера си, струващ 3.5 милиона паунда, отколкото да играе на „Сейнт Джеймсис Парк", заяви Ламбиас.

 

  Сподели
129