Нюкасъл достигна финал в Карабао Къп


И. Ангелов

Нюкасъл достигна финал в Карабао Къп

Нюкасъл Юнайтед посрещна Саутхемптън за втората среща от полуфиналната фаза на купата на лигата в Англия. Днес на "Сейнт Джеймсис Парк" домакините спечелиха с 2:1 и след първата минимална победа на гости те стават първият финалист в тазгодишното издание на турнира. Утре ще стане ясен противника след срещата между Манчестър Юнайтед и Нотингам Форест, където "червените дяволи" спечелиха с 3:0 на гости преди утрешния мач на "Олд Трафорд".

След 5 минути игра днес Бруно Гимараеш надигра двама противника в средата и намери Трипиър, който върна за Лонгстаф и нисък удар през Базуну в ъгъла за 1:0. В 21-ата минута добра атака с подавания през Жоелинтон, Уилсън и Алмирон завърши когато последният намери отново Лонгстаф за 2:0.

Надеждата се върна при гостите в 29-ата минута когато Адамс върна гол при грешка на Уилок за 2:1, като преди тази ситуация опасности пред вратата на Поуп нямаше. На почивката Перо и Лавия се появиха за Саутхемптън вместо Лянко и Алкараз. Така Саутхемптън овладя топката над 70% от времето във второто полувреме, а в 82-ата минута заигра и с човек повече когато Бруно Гимараеш бе изгонен. Всичко това обаче не доведе до повече голове за "светците".

  Сподели
519