Сака се контузи и Арсенал разпиля Нотингам


И. Ангелов

Сака се контузи и Арсенал разпиля Нотингам

Арсенал се върна на първото място във Висшата лига на Англия след като в тринадесетия кръг посрещна Нотингам Форест. Днес домакините спечелиха с 5:0 след голове на Мартинели, Йодегор и резервата Нелсън на два пъти, който асистира и за Партей. 

В 5-ата минута Сака от дясно предостави перфектна топка за Мартинели и той плонжира за 1:0. На 21 години и 55 дни Сака стана най-младият играч натрупал 20 асистенции в лигата, но малко след това той получи нараняване в съприкосновение с Лоди и напусна преди да изтече половин час игра. В игра се появи Рийс Нелсън.

В 49-ата минута Нелсън навлезе в полето и стреля във вратаря, който изби отново в Нелсън за 2:0 в далечния ъгъл. 3 минути след това Жезус от дясно центрира и Нелсън отклони в мрежата за 3:0. 

В 57-ата минута самият Нелсън от дясно пусна топката на дъгата и Партей с безпощаден удар в ъгъла на вратата вкара за 4:0. В 78-ата минута Жезус предостави втора асистенция като с гръб към вратата пусна за включилия се Йодегор за мощен удар в ъгъла на вратаря и 5:0.

  Сподели
480