Райс: Белингам е бъдещето на английския футбол


Н. Гавазов

Райс: Белингам е бъдещето на английския футбол

Полузащитникът на Уест Хем Деклан Райс назова Джуд Белингам от Борусия Дортмунд "бъдещето на английския футбол".

Ако имаше някакъв положителен момент в мачовете на англичаните срещу Италия и Германия в Лигата на нациите, то той е свързан със засилената роля на 19-годишния Белингам за отбора.

Райс се възхищава на младия си международен съотборник и вярва, че Белингам има потенциала да бъде ключов играч за Англия през следващото десетилетие и половина.

"Той е на 19, но има тяло на 28-годишен - той е мъж!

Той мисли като мъж, играе като мъж и показва характер. Той е бъдещето на английския футбол за следващите 15 години, ако го иска.

Той също е страхотен човек и наистина те тласка на терена. Ние се натискаме един друг и е чест да играя заедно с него. А аз самият съм само на 23!

Аз съм тук от дълго време и съм изиграл много повече мачове от него, но това 19-годишно момче вече дава толкова много на отбора, той е толкова енергичен.

Джуд може да играе като дефанзивен халф, може да играе като номер 8, може да играе като номер 10. Той може да играе навсякъде в халфовата линия и знам, че ще бъде ключов играч за нас. Всеки път, когато играем заедно, нашето взаимодействие се подобрява.

Дано продължи да се развива. Казвам му: "Хайде атакувай и стреляй там, а аз ще остана тук и ще те подсигуря!

Той е млад мъж с глава на възрастен. Всички момчета го обичат. Мисля, че никога не съм виждал някой толкова добър на 19. Той има всичко", заяви Райс.

  Сподели
418