Магуайър смята, че съотборниците му и Тен Хаг са го подвели


Н. Гавазов

Магуайър смята, че съотборниците му и Тен Хаг са го подвели

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър смята, че е разочарован от съотборниците си и треньорския щаб на Ерик Тен Хаг.

29-годишният Магуайър отпадна от титулярния състав на Юнайтед след шокиращо поражение с 4:0 от Брентфорд на 13 август.

Оттогава Хари е играл само 10 минути във Висшата лига и не успя да убеди Тен Хаг да го пусне като титуляр в мача от Лига Европа срещу Шериф в Кишинев.

Лошата клубна форма сега поставя под въпрос мястото на Магуайър в отбора на Англия, въпреки че преди малко повече от година Хари достигна до финала на Евро 2020 с националния отбор и бе включен в символичния отбор на турнира.

Магуайър е наясно, че формата му оставя много от желаната, но в същото време е ядосан на съотборниците си - особено на вратаря Давид Де Хеа, липсата на разбирателство с когото не помага на отбора да се защитава.

Отношенията между Магуайър и Де Хеа се влошиха след появата на защитника на Юнайтед Лисандро Мартинес, с когото Давид общува на терена на испански. За разлика от Рафаел Варан, който игра в Ла Лига за Реал Мадрид, Хари не говори този език.

Магуайър е разочарован, че Тен Хаг е загубил доверие в него и се притеснява, че това може да му струва пътуване до Световното първенство през 2022 г. в Катар, въпреки че Хари бе повикан за мачовете от Лигата на нациите срещу Италия и Германия.

  Сподели
699