Челси фаворит за подписа на Лукаку


И. Ангелов

Челси фаворит за подписа на Лукаку

Челси са готови да спечелят битката за подписа на белгиеца Ромелу Лукаку след месец, но трансфер на нападателя от Андерлехт ще означава двама от нападателите на "сините" да си заминат, разкрива Goal.com. Лукаку е първи в списъка с трансферни цели на Челси, а 17-годишният не спира с добрите си представяния. Той е вкарал 14 гола този сезон в Белгия, като това е с гол по-малко отколкото миналогодишния му рекорд.

След привличането на Фернандо Торес за 50 милиона лири през януари, и очакващото се завръщане на Даниел Стъридж, Саломон Калу изглежда ще напусне Челси заедно с един от Николас Анелка и Дидие Дрогба, за да направят път на младия Лукаку. Андерлехт признават, че ще продадат нападателя, който става на 18 през май месец. Но цената му е твърде внушителна - 30 милиона евро/26.8 милиона лири.

Освен Челси интерес към момчето проявяват Тотнъм, Манчестър Сити и Еветън. Генералния директор на Андерлехт Ерман фон Холсбиик заяви: "Мисля, че мечтата му е да играе в Англия, но ще видим какви са възможностите. Говорихме с всички заинтересовани, но само от един клуб наистина го желаят и хвърлиха големите пари на масата, така че ще видим. Първенството ни завършва след 14 дни - тогава ще видим бъдещето на младежа."

  Сподели
189