В Сити нарастват опасенията от евентуално напускане на Тевес


Н. Гавазов

В Сити нарастват опасенията от евентуално напускане на Тевес

В лагера на Манчестър Сити растат опасенията, че капитанът на отбора Карлос Тевес, след последните си две визити в Милано, може да напусне Ийстланд след края на сезона. Както е известно, аржентинският нападател с разрешение на клуба си два пъти в рамките на един месец пътува до северната столица на Италия, като единия път за лечение на травмата на сухожилието си, получена миналия понеделник в мача с Ливърпул и както всички се надяват в отбора на „гражданите", той може да се възстанови за финала за Купата на Англия, който ще се играе на 14 май на „Уембли".

Сериозен повод за безпокойство в мениджъра Роберто Манчини и ръководството на клуба са опасенията, че Тевес на няколко пъти заяви вече, че иска да напусне Сити. В италианските медии се появиха дори спекулациите, че аржентинеца е съгласувал личните си условия с Интер и дори това да не е истина, интересът от страна на „нерадзурите" към нападателя е голям.

Спекулациите се подхраниха също така от факта, че Тевес бе забелязан да вечеря в ресторант, в който отсяда обикновено ръководството на Интер въпреки, че играчът обясни посещението си в заведението заради личното удобство на лекаря на националния отбор на Аржентина, който бе дошъл да наблюдава състоянието на Валтер Самуел.

Манчини на вчерашната пресконференция отклони въпросите свързани с евентуалното напускане на Тевес, но всеизвестен е факта, че италианският специалист не се намира в добри отношения със своя футболист.

Наскоро изпълнителният директор на „гражданите" Гари Кук даде да се разбере, че всичко свързано с Тевес ще става от страна на клуба, а не по желание на играча и никой няма да му повишава заплатата, която е достатъчно висока според боса.

 

  Сподели
140