Крауч: Мане и Салах ще спорят за Златна топка


И. Ангелов

Крауч: Мане и Салах ще спорят за Златна топка

Бившият нападател на Ливърпул Питър Крауч сподели мнението си, че Садио Мане е негов фаворит за спечелване на следващата Златна топка, като основен конкурент за наградата ще е неговият колега от клуба на мърсисайдци Мохамед Салах, ако "червените" завършат силно сезона. 30-годишният Мане има силен сезон след като спечели със Сенегал Купата на нациите и надви Египет на Салах на финал, а след това с Ливърпул двамата вдигнаха Купата на лигата след финал с Челси.

Ливърпул остава претендент за Шампионска лига и изостава само с точка в състезанието на Висшата лига:

"Мане е голям фаворит. Той вече спечели Купата на нациите, и ако вдигне ШЛ, Висшата лига и ако Ливърпул спечели 4 трофея, то със сигурност човек от този отбор ще вземе Златна топка, а Мане и Салах са фаворити".

Наскоро и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели мнение, че Мане е възможен победител:

"Ако не си Меси или Роналдо, то за да спечелиш трябва Шампионска лига, така че да изчакаме няколко седмици и да видим къде ще сме. Мане може да играе ляв, централен и дясно крило. Някои хора помнят гола срещу Арсенал когато за първи път той навлезе диагонално и стреля с левия крак в далечния ъгъл. Невероятно. Има различни начини на игра за Садио и понякога ние изискваме да се връща повече. Понякога искаме да се включва зад защитата. Той има уменията за всичко".

В момента Мане е петият най-добър реализатор във Висшата лига с 14 гола и 2 асистенции.

  Сподели
782