Клоп: За всичко е виновен Путин


Н. Гавазов

Клоп: За всичко е виновен Путин

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подкрепи колегата си Томас Тухел от Челси и каза, че само един човек е виновен за проблемите, пред които са изправени "сините" и това не е собственикът на клуба Роман Абрамович.

Нормалната дейност на Челси бе парализирана, след като британските власти замразиха имуществото на Абрамович предния ден. Според слуховете, клубът от "Стамфорд Бридж" може да не завърши сезона и да фалира.

И въпреки че Клоп подкрепя санкциите, за Юрген виновникът за тази ситуация е очевиден – ако Челси фалира, това ще бъде на съвестта на руския президент Владимир Путин.

"С Томас се познаваме, но не сме достатъчно близки, за да общуваме. По време на мачове, да, но не и в друго време.

Разбира се, че му съчувствам, на играчите и на целия персонал на Челси, защото това е неприятна ситуация. Те изобщо не са виновни за това, което се случва.

Има само един човек, който наистина може да бъде виновен и това е Владимир Путин. Не знам за ролята на Роман Абрамович във всички тези неща. Но гледайки през всичките тези години, можете да предположите, че е доста близък (с Путин).

Мисля, че британското правителство го направи 100 процента правилно. Но все пак не е добре за хората от Челси и феновете. Разбирам това.

Правителството обаче предприе правилните стъпки“, заяви Клоп.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора Владимир Путин, вероломно нахлу в Украйна. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се в тактическите си планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции. Всичко това принуди руската армия да започне да разрушава граждански обекти и да стреля по мирни хора, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и за тях няма давност.

По-рано през седмицата главните прокурори на Германия и Испания обявиха, че започват разследване срещу Русия и диктатора Путин за военни престъпления и престъпления срещу човечеството. В петък пък прокурор от Международния съд в Хага съобщи, че вече се събират доказателства за престъпленията на руската армия създаден е специален сайт, на който постъпват доказателства за престъпленията на агресорите.

Към момента е известно, че държавното ръководство на Руската федерация е нарушило Хагската конвенция за започване на военни действия от 1907 година, по която бяха съдени ръководителите на нацистка Германия, както и Хартата на ООН.

Във вторник украинското правителство публикува имената, адресите, телефонните номера, роднините и акаунтите в социалните мрежи на всички летци и артилеристи на агресора, които са обстрелвали жилищни сгради и мирни хора в Украйна. Вчера пък на бял свят се появиха данните на служители на Росгвардия, които са стреляли по цивилното население. Всички те са военни престъпници съгласно международните норми. Президентът Владимир Зеленски предупреди, че никой от агресорите няма да остане ненаказан, повече никога няма да живее в комфорта отпреди агресията и ще плати сметката за трагедията, която се причинява на Украйна.

  Сподели
773