Далглиш започна преговори по условията на новия си договор


Н. Гавазов

Далглиш започна преговори по условията на новия си договор

Кени Далглиш започна в петък преговори за подписването на постоянен контракт с Ливърпул, а също така призова старши-треньора на националния отбор на Англия Фабио Капело да прояви здрав разум и да не вика 22-годишния Анди Керъл за предстоящата европейска квалификация срещу Уелс, съобщава новината Daily Mail.

Собственикът на мърсисайдския тим Джон Хенри и председателя на клуба са присъствали в четвъртък на „Анфийлд Роуд" и станаха свидетел на отпадането на отбора от турнира Лига Европа. Ливърпул не успя да победи скромния португалски тим Брага и напусна надпреварата, но това не притеснява Хенри, който вижда в 60-годишния Далглиш човека, способен да донесе много успехи на клуба в близко бъдеще.

Условията на контракта все още не са съгласувани, но се предполага, че клуба ще предложи на Далглиш, под чието ръководство Ливърпул за два месеца се изкачи от 13-то до 60то място в класирането договор до 2013 г.

В същото време на спортния фронт Кени Далглиш призова Капело да не рискува със здравето на привлечения през януари за 35 млн. паунда от Нюкасъл Анди Керъл. Селекционерът на Англия също присъства в четвъртък на „Анфийлд" и наблюдава играта на Керъл, който съвсем скоро се възстанови от сериозна травма в бедрото.

"Забележително е, че момчето се завърна в строя, но на него са му нужни мачове и не знам, в какво състояние е той след срещата с Брага, тъй като го оставихме на терена повече, отколкото планирахме. Той показа окуражаващ футбол и се чувства добре физически, но треньорите на Англия трябва да проявят отговорност. Не смятам да воювам никой и прекрасно разбирам, че Англия иска да събере най-добрите си играчи, но те също така трябва да разберат, че Анди съвсем не в своята пикова форма. Ако Капело го повика, не можем да не го пуснем, но здравият разум трябва да вземе връх", заяви Далглиш.

 

  Сподели
81