Фаулър: Грилиш трябва да се промени за да успее


И. Ангелов

Фаулър: Грилиш трябва да се промени за да успее

Легендата на Ливърпул Роби Фаулър сподели мнението си за полузащитника на Манчестър Сити Джак Грилиш. Според него той трябва да промени стила си на игра за да бъде успешен, тъй като прекалено дълго задържа топката:

"Има проста причина Манчестър Сити да похарчи 100 милиона лири за Джак Грилиш - той е класа с топка в краката. Знам това още откакто той унижи Ливърпул в полуфинала на ФА Къп през 2015 г. Тогава той показа изключително умение да отключва защитата. Това е рядко умение, което той притежава в огромно изобилие.

"Но най-доброто за него ще е Пеп Гуардиола да оттренира това извън него в някаква степен - просто защото той ще иска Джак да се движи по-бързо, отколкото го правеше в Астън Вила. Аз мисля, че това ще развълнува и Гарет Саутгейт, също, защото ще донесе нещо различно на Англия.

"Ако Сити има някаква слабост, и ние определено я видяхме във финала на Шампионска лига, това е, че понякога са бавни докато изграждат. Джак има умението да въвлече при себе си двама или трима човека, и инстинктът му е да премине през тях.

"Това е видял и Гуардиола преди да го привлече. Но той ще иска нещо по-различно от него. Без съмнение Пеп ще иска да го научи на идеята, че когато привлече двама или трима противника, тогава те са извън позиция и с една бърза топка празното място може да се използва. 

"Има прекалено много класа около Джак в Сити за да поема топката и да я държи само той цял следобед. Ако продължи това, той ще попадне в несигурни води."

  Сподели
171