Томиясу: В Италия много се контузвах, в Арсенал няма


И. Ангелов

Томиясу: В Италия много се контузвах, в Арсенал няма

Новият защитник на Арсенал Такехиро Томиясу успокои феновете на отбора във връзка с притесненията от историята на здравословните му проблеми. Японският национал бе част от летните покупки на Микел Артета и струваше 16 милиона лири. По време на националната пауза той бе интервюиран в Япония за новия клуб:

"Аз имах доста контузии в Италия и през последните 2 години имам мускулни проблеми. Не бях в добра форма и така не можех да давам 100%, и просто не бях щастлив с играта си в последните месеци. Надявам се този трансфер да ме отведе в позитивна посока, защото трябва да продължаваме напред.

"Чувствам, че отборът се променя и това е нов старт. Висшата лига е сцената, в която винаги съм се целел, и съм щастлив да подпиша с Арсенал - глобален клуб, голям отбор. Радвам се, че успях да разговарям с Японската ФА и да премина в Европа, защото без позволение от директора това нямаше да стане".

На 11-ти септември Арсенал приема Норич на "Емирейтс Стейдиъм". До тук "артилеристите" нямат вкаран гол и допуснаха 3 загуби. С голова разлика 0:9 те могат да подобрят рекорда за най-слаб старт на Висшата лига в историята, който в момента е 4 кръга, 0 победи, 0 гола и 12 допуснати.

  Сподели
323