Брентфорд ужили Арсенал и поведе Висшата лига (видео)


И. Ангелов

Брентфорд ужили Арсенал и поведе Висшата лига (видео)

Брентфорд посрещна Арсенал в първия мач от първия кръг на английската Висша лига. Днес на "Брентфорд Къмюнити Стейдиъм" домакините спечелиха с 2:0 и оглавиха класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга. 

"Пчелите" започнаха с висока преса и това даваше резултати, като гредата спаси Арсенал в 12-ата минута от Мбуено. 10 минути след това обаче една не добре изчистена топка бе върната от Пинок към Серхи Канос на ъгъла на наказателното поле, и той намери място да стреля в близкия ъгъл на Лено за 1:0, вкарвайки историческия първи гол на Брентфорд във Висшата лига.

Канос е първият играч на Брентфорд, вкарал гол в елита на Англия от Лен Таунсенд през месец май 1947-ма срещу Съндърланд, преди 27 110 дни. 

Във втората част Арсенал не промени нищо и чак в 60-ата минута Сака замени Балогун. Въпреки няколкото положения на гостите, в 73-ата минута те получиха нов гол при дълъг тъч на Соренсен, който Тоней отклони успоредно и от близо Норгард вкара за 2:0 с глава. 

В 80-ата минута в подобно положение след корнер топката отново достигна главата на Норгард, но този път той се размина с гола и до края повече голове нямаше.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
404