Ман Сити унищожи Евертън като за финал


И. Ангелов

Ман Сити унищожи Евертън като за финал

Манчестър Сити прие Евертън в последния кръг от Висшата лига на Англия. Днес шампионът спечели с 5:0 и повдигна самочувствието си преди финала на Шампионска лига с Челси другата седмица. Серхио Агуеро пък се сбогува с отбора като се появи като резерва и вкара два пъти преди летния трансфер в Барселона.

В 11-ата минута Марез фалцира една топка за Де Брюйне, която белгиецът нагласи за прецизен удар и 1:0. 3 минути след това Де Брюйне изведе Жезус и за 2:0 през Пикфорд.

В 35-ата минута Ришарлисон спечели дузпа срещу Диаш. Гилфи Сигурдсон стреля от бялата точка ниско, но Едерсон спаси и последвал удар на Ришарлисон бе спрян от Уокър. В 43-ата минута полувремето завърши след удар на Марез в гредата.

В 53-ата минута 3:0 стана когато Стърлинг намери Фоден за удар от близо. Аугеро се появи на мястото на Марес в 65-ата минута и до края оформи 5:0.

Първо аржентинецът вкара в 71-ата минута като Фернандиньо отне от Дейвис и подаде напред, Агуеро се освободи от Холгейт и матира Шикфорд за 4:0.  5 минути след това Фернандиньо отново видя включване на Агуеро и намери главата му за 5:0.

Това бе вторият път в кариерата на Агуеро, в който той вкарва два гола като резерва. Първият път е дебютът му за Манчестър Сити срещу Суонзи през 2011 г.

  Сподели
291