Тотнъм обърна Лестър, Ливърпул и Челси завършиха в топ 4


И. Ангелов

Тотнъм обърна Лестър, Ливърпул и Челси завършиха в топ 4

Лестър Сити прие Тотнъм в последния кръг от Висшата лига на Англия. Днес на "Кинг Пауър Стейдиъм" домакините загубиха с 4:2 и така заедно с победата на Ливърпул над Кристъл Палас и загубата на Челси от Астън Вила с 2:1, четворката на върха се оформи от Ман Сити, Юнайтед, Ливърпул и Челси. Лестър е пети, Уест Хем шести, а Тотнъм седми.

В 16-ата минута на "Кинг Пауър" Джейми Варди спечели дузпа срещу Алдервайрелд и сам я реализира за 1:0. Преди почивката обаче Кейн изравни в 41-ата минута когато след разбъркване в полето една падаща от високо топка бе засечена от воле и през краката на Шмайхел за 1:1.

След почивката обаче Варди спечели дузпа и когато бе повален от Санчез в полето, и той отново вкара за 2:1. Това обаче не бе всичко и в 76-ата минута Тотнъм получи корнер, от който Сон центрира на главата на Санчез, като Шмайхел се размина с топката и бранителят вкара за 2:2. Всъщност попадението бе записано като автогол на вратаря, в който последно се удари топката.

В 87-ата минута днес Тотнъм довърши съперника като Сон предостави с пета топката на Кейн в полето, той хладнокръвно изчака включване на Бейл и го намери за драматичен обрат с 3:2. В даденото 5 минути продължение Тотнъм стигна и до нов гол. Той бе дело на Бейл, който се включи от центъра между трима и спокойно матира Шмайхел за крайното 4:2.

Междувременно Ливърпул посрещна Кристъл Палас, където срещата бе решена с 2:0. Първи гол бе вкаран от Садио Мане в 36-ата минута, когато корнер на Робертсън бе отклонен на първата греда, Фирмино не овладя и Мане реагира бързо за да матира Гуайта.

В 74-ата минута отново Мане получи топка от Салах в полето, овладя и реши мача, класирайки Ливърпул на трето място.

  Сподели
532