Гуардиола отрече обвиненията за избора на състава


Н. Гавазов

Гуардиола отрече обвиненията за избора на състава

Кормчията на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола защити своя избор за състав за полуфиналите на ФА Къп срещу Челси.

За мача срещу Челси в събота Гуардиола направи цели осем промени в стартовия състав на отбора си в сравнение с пътуването до Борусия Дортмунд в средата на седмицата.

Някои предположиха, че Гуардиола е прекалено увлечен от ротацията, подценява противника и не излага най-силния си състав, но каталунецът решително отхвърля тези спекулации.

"Когато имате само два дни и половина да се възстановите, когато играете на гости и когато трябва да пътувате с влак в продължение на три часа, макар и всъщност по-дълго, защото направихме един час спиране ... Не казвайте, че не обръщаме внимание на детайлите.

Не можете да кажете това, когато отборът достига късните етапи на цялото състезание, когато отборът спечели четири поредни финала за Купата на лигата. Кажете, че просто сме загубили мача.

Когато загубите мача, значи вашите решения са лоши, но вие представяте слаби аргументи, приятели мои.

Нямаше да стигнем до полуфиналите за Купата на Англия, финала за Купата на лигата за четвърта поредна година и полуфиналите на Шампионска лига, ако не бяхме обърнали внимание.

Този отбор винаги е играл за победа в продължение на четири или пет години. Това бе тежък мач, който не можахме да спечелим и поздравления за Челси. Но Челси е отбор от най-висок клас и това се случва.

Какво би се случило, ако резултатът бе съвсем различен? Ако спечелим? Кажете "Пеп не обръща внимание на детайлите" преди мача, а не след мача, само защото сме го загубили.

Тези момчета се бият от 10 или 11 месеца, както никога досега не съм виждал, но сега губим от отбор от най-високо ниво и изведнъж се оказва, че не обръщаме внимание на детайлите и не уважаваме конкуренцията.

Ние много уважаваме Купата на Англия. Дойдохме тук, за да спечелим", заяви Гуардиола.

  Сподели
425