Мърсън: Агуеро подхожда на стила на Челси


Н. Гавазов

Мърсън: Агуеро подхожда на стила на Челси

Експертът от Sky Sports Пол Мърсън вярва, че нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро идеално подхожда на Челси.

Напомняме, че съгласно слуховете напускащият "Етихад" аржентинец желае да остане във Висшата лига на Англия и Челси е един от претендентите за Серхио.

Според Мърсън на отбора на Томас Тухел липсва играч, който може да бъде острие на атаките на отбора.

"Според мен Агуеро отговаря на стила на игра на Челси.

Челси доминира в мачовете, диктува играта, има много притежание на топката, играе много акуратен футбол в покрайнините на наказателното поле в търсене на този кратък пас, така че се нуждае от играч като Агуеро, който може да ускори три до четири метра.

Харесвам Тами Ейбрахам и Оливие Жиру, те са добри играчи, но ще ви донесат ли титлата във Висшата лига? Не и казвам това, защото няма да бъдат сред първите пет или шест голмайстори в лигата.

Гледате сега Челси и виждате, че най-добрите им голмайстори в лигата са Мейсън Маунт и Ейбрахам с по шест гола. Така че Челси е там, където е.

Ако добавите към този отбор някой, който ще отбележи 20 гола за сезон, завършвайки зад Хари Кейн и Мохамед Салах в спор за голмайстори, ще получите допълнителни 11, 12, 15 точки. Това са около 14 победни гола.

Мисля, че се нуждаят от централен нападател, който да може да вкарва голове, защото Тимо Вернер не го прави“, заяви Мърсън.

  Сподели
507