Челси победи Съндърланд като гост, Арсенал продължи борбата за титлата


Л. Михайлов

Челси победи Съндърланд като гост, Арсенал продължи борбата за титлата

Шампионът на Англия Челси постигна трудна победа с 4:2 над Съндърланд като гост в мач от 25-ия кръг от Висшата лига. Новото звездно попълнение в състава на "сините" Фернандо Торес, както и новопривлеченият защитник от Бенфика Давид Луис останаха извън състава, тъй като все още нямат разрешително за игра.

Домакините откриха резултата още в четвъртата минута и след пробив на Фил Бардсли и последвал удар с десния крак, с който остави Петер Чех безпомощен. Челси обаче не се стресна особено от този ранен гол и само десетина минути по-късно успя да изравнислед дузпа за нарушение срещу Ашли Коул, което бе сериозно успорвано от домакините. Точен от бялата точка бе Франк Лампард.
Не след дълго Челси направи пълен обрат. В 23-ата минута Никола Анелка намери свободния Калу, който преодоля излезлия да го пресрещне Крейг Гордън и се разписа за 2:1. Гостите обаче не успяха да удържат преднината си и позволиха на "черните котки" отново да се върнат в мача. Киърън Ричардсън не остави шансове на Петер Чех от пряк свободен удар и така в самия край на полувремето изравни.
След почивката футболистите на Челси поеха нещата в свой ръце и отново поведоха чрез капитана Джон Тери, който допълни избит удар на Лампард. Крайното 4:2 оформи представилият се чудесно Никола Анелка в продължението на мача. С тази победа Челси си осигури комфортна преднина от 6 точки пред петите Тотнъм, които обаче са с мач по-малко.
В друг мач от кръга Арсенал постигна важна победа с 2:1 при домакинството си на Евертън. "Артилеристите" също губеха срещата, но постигнаха пълен обрат и запазиха втората си позиция в класирането с 49 точки.
Резултатът на "Емиратс" откри Луи Саха в 24-ата минута, когато французинът остана сам срещу вратаря и не сгреши. Въпреки това останаха сериозни съмнения за засада при головия пас. С напредването на времето Арсенал все повече затваряше гостите в тяхната половина и в 70-ата минута Андрей Аршавин логично изравни след като овладя на гърди чудесен прехвърлящ пас и отблизо прати топката в мрежата. Едва шест минути по-късно дойде и вторият гол за лондончани, когато Лоран Косиелни засече с глава центриране от корнер.

  Сподели
166