Торес: Ще остане или ще си тръгне?


П. Пенков

Торес: Ще остане или ще си тръгне?

 

Собствениците на Ливърпул са поставени пред огромната дилема дали да се разделят с испания нападател на тима Фернандо Торес. Ел Ниньо е любимec на червените фенове, като това е едно от главните опасения на Мартин Броутън, тъй като при евентуална продажба на звездата, то той ще си навлече гнева на повечето скаузъри. Но самият Фернандо помоли тима да се отправи в посока Лондон, което ни дава възможност да помислим: Каква е причината за това? Първото, което всеки фен на Ливърпул би посочил е, че испанеца желае да играе в Шампионската лига, нещо, което Ливърпул не може да му предложи. 

С привличането на Луис Суарес английският гранд си осигури млад играч, който верояно може да се окаже идеалния заместник на Торес, тъй като уругваеца показа добри резултати в Аякс, като отбеляза рекордните 111 гола в 159 срещи за холанците. Участието му на национално ниво също не е лишено от попадения, тъй като Суарес бележи във всеки трети мач на Уругвай, като е пратил топката в мрежата 10 пъти за общо 30 срещи. Суарес се представи обещаващо и на Световното първенство в Южна Африка, печелейки четвъртото място за представянето си на Мондиала. 

Според мен оповестяването на предложената сумата от Челси, само ден преди сделката за Суарес, цели да покаже, че тима желае да задържи нападателя си или да подскаже на лондончани, че сумата, която предлагат е твърди ниска за калибра на надапател от класата на Фернандо Торес. Същестува и трети вариант, чрез който Ливърпул се опитва да привлече вниманието и на другите европейски клубове, като вдигне цената на Ел Ниньо. Но каквото и да се случи в крайна сметка можем да бъдем сигурно, че ще продължим на бъдем свиделите на прекрасните изяви на Фернандо Торес. 

 

  Сподели
268