Хендерсън рискува да не играе до април


Н. Гавазов

Хендерсън рискува да не играе до април

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън вероятно ще се завърне в клуба си едва през април.

Ливърпул претърпя четвъртото си поредно домакинско поражение във Висшата лига в събота, отстъпвайки на Евертън с резултат 2:0.

Още през първата половина на това мърсисайдско дерби мениджърът на "червените" Юрген Клоп направи принудителна смяна, отстранявайки от терена контузения Хендерсън.

Клоп веднага заяви, че има лошо предчувствие за 30-годишния халф, но призова да се изчакат резултатите от задълбочения преглед.

Според Daily Star,  Ливърпул се надява да има окончателна диагноза до вторник, но първоначалният физически преглед предполага, че Хендерсън ще бъде лазарета за около четири седмици.

Ако тази прогноза бъде потвърдена, Джордан ще пропусне следващите четири мача във Висшата лига - срещу Шефилд Юнайтед, Челси, Фулъм и Улвърхемптън. Също така, капитанът на "червените“ няма да участва в реванша от 1/8-финалите на Шампионска лига срещу РБ Лайпциг.

Също така под въпрос ще бъде пътуването на Хендерсън до националния отбор на Англия, който ще играе квалификационни мачове за Мондиал 2022 срещу Сан Марино, Албания и Полша в края на март.

Реалистична дата за завръщането на Хендерсън да играе за Ливърпул може да бъде 3 април, когато "червените" ще гостуват на Арсенал.

  Сподели
545