Клоп: В нормален сезон щяхме да сме до Сити


И. Ангелов

Клоп: В нормален сезон щяхме да сме до Сити

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че неговият отбор щеше да се равнява с лидера във Висшата лига Манчестър Сити, ако сезонът бе "нормален". Няколко големи имена от състава на Ливърпул се контузиха дългосрочно тази година, основно в защитата - Ван Дайк, Джо Гомез и Жоел Матип, които могат и да пропуснат сезона. Така след миналогодишното спечелване на първа титла, Ливърпул прави една от най-лошите защити на трофея си, като в момента се намира на 16 точки от върха.

"Никога случаят не е бил да мислим как да прескочим Сити. Или как отново да станем най-добрият отбор в Англия, каквото и да означава това. Ние просто искахме да сме най-добрата версия на себе си. Имаме този шанс отново. Ако това е достатъчно, достатъчно е. Ако друг отбор е по-добър, така стоят нещата в спорта.

"Ние не можем да направим повече от това да сме най-добрата версия на себе си и това ще опитаме отново като отбор. За това ни трябва и късмет, разбира се. Малко повече късмет с контузиите и можем да доближим това. Всички сме съгласни, и съм сигурен, че Пеп би казал същото, че в нормален сезон двата отбора нямаше да ги разделят 16 точки.

"Но ето ни. Така стоят нещата и го приемаме. Този сезон не е наш проблем как да доближим Сити. Въпросът е колко високо ще успеем да стигнем в таблицата. Това само по себе си е много работа."

  Сподели
223