Бент дебютира с гол при победа на Вила срещу Сити


Л. Михайлов

Бент дебютира с гол при победа на Вила срещу Сити

Астън Вила се наложи с 1:0 над един от основните кандидати за спечерлване на шампионата в Англия - Манчестър Сити. В герой за бирмингамци се првърна новото звездно попълнение Дарън Бент, който отбеляза единственото попадение в дебютния си мач.

Още в 18-ата минута резултатът на „Вила Парк" бе открит. Тогава Ашли Йънг отправи отличен удар по диагонала, който обаче бе париран от вратаря Джо Харт. За нещастие на гостите обаче, коженото кълбо попадна точно в краката на Дарън Бент, който нямаше как да сгреши пред празната врата. До края на полувремето Сити се опита да изравни резултата, но добрата отбрана на домакините не се пропука.

През втората част „гражданите" засилиха натиска пред вратата на Брад Фридъл. Въпреки непрестанните атаки, с течение на времето възпитаниците на Роберто Манчини се поизнервиха и логично грешаха в завършващата фаза.

След това поражение "небесносините" останаха на трето място в класирането, след като Арсенал по-рано победи Уигън с класическото 3:0 и се изкачи на второ място.

  Сподели
163