Пеп: Не ме е страх от Ливърпул, отивам за победа


И. Ангелов

Пеп: Не ме е страх от Ливърпул, отивам за победа

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че не се страхува от нито един от останалите претенденти във Висшата лига, след като днес той има мач на "Анфийлд" срещу шампиона Ливърпул. Бившият бос на Барселона и Байерн Мюнхен никога не е печелел на този стадион, но Ливърпул загуби две домакинства поред без да вкара гол и сега може би е най-подходящият момент Гуардиола да промени статистиката. Сити спечели 13 мача във всички турнири и вече е основен претендент за титлата в Англия:

"Аз не се страхувам, и не ми пука дали противникът се тревожи или не. Аз съм сигурен, че те не се притесняват защото всеки мениджър и отбор, който излиза срещу друг отбор, мисли само 'мога да победя'. Това, което искам е да поддържаме и подобряваме играта си. Разбира се, искаме да поддържаме тези резултати.

"Ако направим лош мач и противникът е по-добър, ние ще го поздравим. Трябва да играем добре за да победим, а не защото имаме 9 поредни победи. Те са шампионите, най-добрата версия на себе си, най-добрата агресия, най-голямото желание за победа, Ливърпул ще е там. Нямам съмнения.

"Те ще са на най-високото си ниво. Трябва да сме готови, да сме готови да наложим играта си и да сме достатъчно агресивни, с кураж за победа".

Сити има 1 победа на "Анфийлд" в последните 40 години, но Гуардиола настоя, че отива за трите точки:

"Никога, никога в кариерата ми аз не съм се готвил да играя за равенство. Никога не съм се надявал да чакам грешка на противника за да го накажа, а опитвам да играя такъв стил, който да създаде проблеми на съперника. Казвайки това, понякога то не е възможно и противникът е по-добър, или в последните 15 минути става невъзможно да вкараш и равенството е добра точка. Но преди мача? Няма как.

"Опитвам да спечеля, и това ще направим сега. Но понякога не е възможно. Понякога имаш идея, противникът те изненадва, по-добър е от теб, има топ качество играчи и побеждава. Стискаме ръце. Поздравления. Учим се от това и към следващия мач."

  Сподели
117