Лампард: Хаверц ще стане като Брюйне и Салах


И. Ангелов

Лампард: Хаверц ще стане като Брюйне и Салах

Мениджърът на Челси Франк Лампард защити плеймейкъра си Кай Хаверц след поредната доза критики по негов адрес. След пристигането си в Англия през лятото 21-годишният не успява да се адаптира, като последно младокът бе критикуван, че е изглеждал като незаинтересован в загубата от Лестър Сити с 2:0.

"Аз мога официално да кажа, че работейки с Кай, неговото желание абсолютно не е част от проблема. Дали обаче в момента той е уверен толкова, колкото би могъл да е? Не, защото той преминава труден момент, както и останалите в отбора.

"Кевин Де Брюйне и Мо Салах са играчи, които бяха тук на възрастта на Кай. Те напуснаха и след това се върнаха след време, и сега са легенди на Висшата лига. Аз не искам да казвам много за Кай и да поставям напрежение на раменете му, но очевидно трябва да дадем време на младите играчи, които идват в тази лига, защото за тях се получават нещата там, където им дават време, търпение и място за работа.

"Не всичко ще се получи за няколко месеца или един мач. Неговият стил е такъв, че може би някои неща не се получават, и хората го нападат. Виждал съм това при някои играчи и преди, при изумителни таланти. Но аз ще ви кажа, че желанието му, теренът, който покрива е голям, статистиките му са добри, и той има нужда от време защото аз съм виждал тази история с толкова много играчи.

"Аз го познавам добре, той е добро момче и работата ми е да го тренирам както младите играчи през последната година, които стъпиха в отбора и направиха име. Трябва да го подобрявам постоянно. В момента трябва да му дам увереност и подкрепа, и той има абсолютната ми подкрепа."

  Сподели
229