Димитър Бербатов: Сгреших за Бруно Фернандес


П. Пенков

Димитър Бербатов: Сгреших за Бруно Фернандес

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и настоящ помощник-треньор на Етър заяви, че Бруно Фернандес е доказал себе си като футболист, който е способен да промени напълно целия отбор. Както знаете "червените дяволи" се сдобиха с португалския полузащитник през миналия януари, привличайки го от Спортинг Либасон за сумата от 47 милиона паунда.

Преди неговият дебют през февуарари 2020 година, Юнайтед се намираше на петото място в класирането, изоставайки на цели 36 точки от Ливърпул. В този първи за него сблъсък, Фернандес беше определен за "Играч на мача" срещу Уувърхемптън, като това беше просто малка част от това, което можеше да се очаква от него в бъдеще.

Впоследствие португалецът спечели четири пъти тази награда през първата си годината в Англия, като се превърна в първия играч да постигне подобно постижение за една календарна година.

От своя страна Бербатов сподели, че приносът на Фернандес доказва как привличането на един футболист може да донесе безкрайни позитиви за целия отбор.

"Винаги съм казвал, че един играч няма как да промени целия тим. Този път обаче сгреших. От момента на негово привличане, Бруно Фернандес подсили тима благодарение на индивидуалните си качества. Той умее както да отбелязва голове, така и да асистира на своите съотборници. Той просто знае как да играе добър футбол," сподели Бербатов.

  Сподели
485