Мартинели: Плаках много


И. Ангелов

Мартинели: Плаках много

19-годишният нападател на Арсенал Габриел Мартинели призна, че лошата контузия в коляното, която получи през юни освен физическа болка го е наранила и психически, и емоционално. Младото крило получи травмата по време на тренировка и се оказа, че ще трябва да премине операция. След няколко месеца лечение сега играчът е готов да се завърне на терените.

"Аз получавах топката и почувствах малко болка в коляното," започна той пред Daily Mail.

"Не достатъчно за да спра тренировката, но когато стигнахме до упражненията на удари, тогава им казах, че ме боли. Те ми казаха да почина, и ако ме боли на следващия ден да им кажа. 

"Когато се събудих аз чувствах болка, но можех да ходя. Първоначално помислих, че не е нищо, но това бе болка, която преди не бях изпитвал. Отидох в клуба за прегледи и те казаха, че не е добре и ще трябва операция. Това ме счупи. Аз много плаках".

Мартинели пристигна в Арсенал през 2019 г. от Итуано и вкара 10 гола в 30 срещи за клуба, като той разкри, че мениджърът Микел Артета много го е подкрепял през трудния период:

"Микел говореше с мен по време на възстановяването. Винаги ми звънеше за да чуе как съм, дори когато се върнах в Бразилия през август. Когато клубът се нуждаеше от мен, той отново говори с мен, питаше дали съм готов да играя.

"Аз казах 'да'. Все още чувствам малко болка в коляното си, но докторите казват, че съм добре. Аз все още не мога да изиграя 90 минути и трябва време. Моята концентрация е над това да се подобрявам и да помагам на Арсенал".

Мартинели се появи като резерва в срещите с Евертън, Челси и Брайтън наскоро.

  Сподели
175