Ман Сити отива на финал с Тотнъм за Купата (видео)


И. Ангелов

Ман Сити отива на финал с Тотнъм за Купата (видео)

Манчестър Юнайтед прие Манчестър Сити във втората полуфинална среща на Купата на лигата в Англия. Днес на "Олд Трафорд" двата тима изиграха отворен мач, който гостите спечелиха с 2:0 с много силно второ полувреме. Така след вчерашния прогрес на Тотнъм над Брентфорд, Сити ще играе финал с шпорите.

До почивката срещата беше изключителна, като още в първата минута топката намери мрежата на Сити, но голът бе отменен поради засада на Рашфорд. Следващата атака "гражданите" вкараха на Хендерсън, но отново попадението бе отменено. Последва втори отменен гол за Сити и греда от Де Брюйне, а Стефен спря Бруно в най-доброто положение на Юнайтед.

След почивката Сити овладя инициативата и атакуваше почти еднолично. В 50-ата минута при пряк-свободен удар Фоден центрира към втората греда и защитата на домакините спря да играе, а включил се Стоунс завърши през Хендерсън за 1:0.

Последваха още силни атаки за гостите, но чак в 83-ата минута след корнер топката бе избита слабо от Уан-Бисака с глава, тя попадна на волето на Фернандиньо, и той не се поколеба да намери долния ъгъл далеч от Хендерсън за 2:0. Така Сити вече има и 16 различни реализатора в кампанията, повече от всеки друг отбор.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
556