Пеп за Стърлинг и Моуриньо: Жозе да не е доктор?


И. Ангелов

Пеп за Стърлинг и Моуриньо: Жозе да не е доктор?

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола нападна Жозе Моуриньо, който по-рано предположи, че от Сити са поставили мениджъра на Англия Гарет Саутгейт под напрежение да освободи по-рано Рахим Стърлинг от лагера на националите. В идния кръг от Висшата лига Сити и Тотнъм ще мерят сили в Лондон, и преди срещата Моуриньо сподели мнението си за ранното освобождаване на Стърлинг от Англия.

"Моуриньо трябва да говори с докторите на националния отбор на Англия и Манчестър Сити. Той трябва първо да говори с тях, освен ако той самият не е доктор - не знам. 

"Слушайте, аз няма да отговоря нищо на Жозе. Аз говорех за докторите защото той ни обвини в правенето на нещо, което не е така. Той трябва да говори с докторите за тези неща. Не питайте мен защото аз съм почти на 50 години и съм достатъчно зрял да разбера."

Тази седмица Гуардиола поднови договора си с "гражданите" до 2023-та година:

"Когато пристигнах аз не очаквах да съм тук 7 години. Аз не зная какво ще се случи - всичко зависи от резултатите, честно казано. Имаме успехи и сме щастливи, така че защо не? Ако нямаме успехи, ще сме по-нещастни и ще търсим промяна. Просто е.

"Така че аз продължавам защото имах невероятен успех. Последната година спечелихме 2 титли. Спечелихме 8 в последните 3 години и искаме отново да постигнем това. Нищо повече. Все още аз се наслаждавам на работата си, но какво ще се случи след 2 години не мога да знам.

"Аз не знаех какво ще стане преди 10 дни, 15 дни. В нашите преговори тази седмица и особено с Калдун Ал Мубарак ние изяснихме сделката заедно, изяснихме целите си и решихме да продължим. Какво ще стане за 2 години никой мениджър не знае защото това зависи от резултатите и колко добре се справяме. 

"Във футбола 2 месеца или 3 месеца са много време. Представете си 2 години."

  Сподели
176