Хауърд Уеб стана кавалер на Ордена на Британската империя


Н. Гавазов

Хауърд Уеб стана кавалер на Ордена на Британската империя

Английският рефер Хауърд Уеб, който обслужваше финала на Световното първенство по футбол в Южна Африка между Испания и Холандия стана кавалер на ордена на Британската империя. Това е най-високото отличие и се връчва лично от Кралицата само два пъти в годината - за официалния си рожден ден и за Нова година.

„2010 г. е незабравима за мен и тази награда е един добър завършек за нея. Особено съм щастлив, че аз и моето семейство бяхме в Двореца. Искам да кажа, че аз нямаше да достигна своя връх в кариерата и да обслужвам финала на Мондиала, ако до мен не бяха асистентите ми Дарън Кийн и Майк Муларк, поради което искам да посветя наградата си и на тях", заяви за ВВС Уеб.

Тази награда идва само няколко месеца, след като през май Уеб бе помолен да свири финала от Шампионската лига между Интер и Байерн, а по-късно и финала от Мондиал 2010 между Испания и Холандия.

39-годишният Хауърд Уеб работи като сержант в полицията, но от пет години се намира в творчески отпуск, за да се съсредоточи върху съдийството си.

 

  Сподели
91