Де Брюйне няма да играе с Арсенал


Н. Гавазов

Де Брюйне няма да играе с Арсенал

Водещият полузащитник на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне няма да се изправи срещу Арсенал в събота, но крилото Рахим Стърлинг трябва да се завърне.

Припомняме, че Де Брюйне имаше някои здравословни проблеми по време на мача на националния отбор на Белгия срещу Англия в Лигата на нациите миналата неделя.

Кевин напусна лагер-сбора на националния отбор предсрочно и се върна в клуба си, а старши -треньорът на белгийците Роберто Мартинес заяви, че това е "по-скоро предпазна мярка".

Според Daily Mirror, позовавайки се на източници, близки до Де Брюйне, лекарите на "гражданите" са потвърдили, че контузията на Кевин не е сериозна, но участието на 29-годишния халф в съботния мач от Висшата лига на "Етихад" е изключително малко вероятно.

Въпреки важността на предстоящия мач, треньорският щаб на Хосеп Гуардиола просто не е готов да поеме риска да загуби най-добрия си играч за по-дълго време.

Затова Де Бройне ще получи почивка и ще се подготви за стартовия мач на  "гражданите" в груповата фаза на Шампионска лига срещу Порто следващата сряда.

Има обаче добри новини за Сити. Според The ​​Guardian, Стърлинг, неспособен да отговори на призива към националния отбор на Англия, има време да излекува подколянното сухожилие до уикенда. Това ще донесе известно облекчение на Гуардиола, за когото Рахим се превърна в резервен като централен нападател в отсъствието на контузените Серхио Агуеро и Габриел Жезуш.

  Сподели
171