Исторически погром на Тотнъм над Ман Юнайтед


И. Ангелов

Исторически погром на Тотнъм над Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед прие Тотнъм в срещата от четвъртия кръг на английската Висша лига. Днес гостите спечелиха с 6:1 насред "Олд Трафорд" в една среща, изпълнена със събития. За първи път в историята обаче Юнайтед получи 4 гола в първото полувреме на среща в елита на Англия.

След само 30 секунди игра днес Бруно изведе Марсиал в наказателното поле и той бе спънат от Санчес и това бе дузпа. Бруно вкара за 1:0 от бялата точка, а в следващата атака Тотнъм изравни за 1:1 когато при лесна висока топка в полето на Юнайтед, Магуайър два пъти се опита да избие, два пъти сбърка, след това попречи на Шоу да блокира Ндомбеле и той вкара през Де Хеа.

В 7-ата минута Магуайър фаулира Кейн далеч от наказателното поле, и нападателят изпълни бързо през зоната на защитника, извеждайки Сон за 2:1 и пълен обрат. 

В 28-ата минута при статично положение за гостите, Ламела удари в лицето Марсиал в полето на Юнайтед, нападателят му отвърна, аржентинецът падна артистично на земята и Марсиал получи червен картон. При ВАР прегледа на ситуацията съдията показа жълт картон и на Ламела. След тази ситуация обаче срещата бе изцяло в контрол на шпорите.

В 30-ата минута при изнасянето на топката Баили сбърка с подаване и предаде топката директно на противник, Сон бе изведен от ляво и той намери Кейн на празна врата за 3:1. В 37-ата минута Магуайър по комичен начин допусна Орие да центрира от дясното крило през краката му от пет метра, топката достигна до Сон на близката греда и той стреля през краката на вратаря за 4:1.

Така на почивката Оле Солскяер включи Фред и МакТоминей на местата на Бруно и Матич. Не много се промени обаче в играта. 

В 51-ата минута Тотнъм стартира както завърши първата част, и Хьойберг разсече отбраната от средата на терена към включилия се Орие, а бранителят имаше време в наказателното поле да овладее и да избере къде да матира Де Хеа за 5:1.

В 79-ата минута унижението бе пълно, когато Погба с изключително слабо влизане в краката на противник в полето направи дузпа, и Кейн оформи 6:1.

  Сподели
539