Лампард: Маунт не ми е любимец, новите ще го развият


И. Ангелов

Лампард: Маунт не ми е любимец, новите ще го развият

Мениджърът на Челси Франк Лампард отхвърли предложенията, че налага Мейсън Маунт в отбора си понеже го харесва, като той обясни, че младокът притежава изключителен талант, който го прави ключов още на тази възраст за състава. 21-годишният изигра всяка минута за Челси този сезон, а миналата година той изигра повече мачове от всички други в тима - 51.

"Има някакво вторачване в Мейсън, той е домашен талант и е млад играч, който е регулярен в състава. Понякога разбирам, че когато си млад играч и си продукт на академията, може да има елементи когато хората гледат и задават въпроси, като например защо той играе толкова мачове. Вие знаете това по-добре от всички.

"Аз разбирам ситуацията. Това, което е над всичко, е талантът и поведението на Мейсън. Вече го избират регулярно и в Англия защото аз зная, че Гарет Саутгейт и Стив Холанд имат абсолютно уважение към него и към това как той идва и тренира, и се представя. В последната среща с Англия, той влезе като резерва и инжектира много в представянето си за 30 минути, както прави и за нас много пъти.

"Аз мисля, че той е отличен и има да покаже още много. Това е страхотното нещо когато работиш с човек с неговото поведение, мислене и качества. Той трябва да е много щастлив и горд за това, което направи в последната година и нещото за Мейсън е, че той винаги иска да се справя все по-добре. Удоволствие е да се работи така и с конкуренцията, която привлякохме, той дори ще повиши нивото.

"Мейсън има много нива за растеж. Дори да е само на 21 години, той вече показва качества, но има много още да се развие и новите играчи ще му помогнат. Този състав ще става все по-добър и по-добър, както и Мейсън. Той е смирено момче, който има мечта да играе за Челси. Това, което го прави специален е, че той тръгна и атакува тази мечта с таланта си и здрава работа."

  Сподели
174