Лестър вкара 5 гола на Етихад над Сити, 3 от дузпи


И. Ангелов

Лестър вкара 5 гола на Етихад над Сити, 3 от дузпи

Манчестър Сити прие Лестър Сити в срещата от третия кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад" Джейми Варди вкара хетрик, а Джейми Мадисън и Юри Тилеманс добавиха за победа с 5:2 на "лисиците" по впечатляващ начин. Успехът бе красив и поради качеството на головете, сред които видяхме повече от един кандидати за Гол на сезона.

Манчестър Сити поведе още в 4-ата минута след корнер, когато топката бе избита на пътя на Марез, и той със силно воле я заби в далечния ъгъл по красив начин за 1:0. В 35-ата минута Де Брюйне намери Родри в полето и това бе гол, който беше отменен поради засада.

Минута след това Варди получи топка в наказателното поле на домакините и бе повален от Уокър, което бе дузпа, а Варди реализира от бялата точка за 1:1 с много сила. След почивката в 54-ата минута отново Варди оформи пълен обрат, когато получи успоредно подаване от дясно от Кастан, и завърши красиво с пета в близкия ъгъл през Едерсон за 2:1.

Последва нова дузпа в 57-ата минута, отново спечелена и вкарана от Варди за 3:1. В 64-ата минута резервата Делап нацели горната греда на Шмайхел. В 72-ата минута Мадисън се появи за Лестър, и след само 5 минути той получи подаване от Менди на левия фланг, той навлезе навътре и с фалцов удар от дистанция матира Едерсон за 4:1.

В 84-ата минута след корнер на Марес той намери главата на Аке и бранителят върна гол през Шмайхел за 4:2. В 85-ата минута Варди бе заменен от Ихеаначо, и 3 минути след това Менди фаулира Мадисън в наказателното поле за 3-та дузпа. Тук отговорността пое Юри Тилеманс и той вкара за 5:2.

Ман Сити за първи път допуска 5 гола в домакински двубой в Англия от февруари, 2003 г. срещу Арсенал.

  Сподели
621