Робъртсън: Ще защитим титлата и ще смълчим критиците, отново


И. Ангелов

Робъртсън: Ще защитим титлата и ще смълчим критиците, отново

Защитникът на Ливърпул Анди Робертсън бе запитан дали е очаквал след трансфера си от Хъл Сити през 2017 г., за кратко време да стане шампион на Англия и Европа, а напоследък и автор на бестселър на книгата си:

"Вероятно не, особено за писането на книгата," започна бранителят за своето заглавие "Сега ще ни повярвате" (Now You're Gonna Believe Us), с което той дава поглед зад завесата на историческия сезон за Ливърпул. 

"Аз мисля, че това е добра книга за четене. Това е нещо като любовно писмо към всички играчи, екипа и феновете ни. Аз не съм убеден, че бразилците в отбора ще я прочетат, но дано стане. Надявам се да харесат това, което съм казал за тях."

Робо продължи с това, че се надява книгата да е и търговски успех, тъй като всички средства, спечелени от нея ще бъдат дарени чрез неговото благотворително сдружение AR26 на деца в нужда в родната Шотландия:

"Това е една от основните причини да го направя. Да зная, че мога да направя разликата и да помогна на деца, които не са толкова щастливи както други, определено си струва писането на няколко реда на хартия за една фантастична история. Дано спечелените пари направят голяма разлика.

"В момента за спечелването на лигата вече не се говори. Вече забравихме за това, честно. Няма смисъл да лежиш на стари лаври и да мислиш 'ОК, шампиони сме, хората трябва да ни свалят от това място'. Това не е случая. Мениджърът вече каза, че ние не защитаваме титлата, а атакуваме следващата - това искаме да направим.

"Аз мисля, че всеки сезон се съмняват в нас. Когато загубихме финала в Шампионска лига през 2018 г. всички питаха 'ще се върнат ли отново или това бе чудо за един сезон?'. След това спечелихме Шампионска лига и само малко ни лиши от Висшата лига. 

"И тогава хората казаха 'щом не успяха този сезон, никога няма да победят Ман Сити', защото се справихме много добре. Следващия сезон доказахме и това. Сега отново имаме съмняващи се, разбира се. Имаме хора, които подкрепят други отбори и това е част от спорта, това е забавното. Ако ние сме аутсайдери отново, ние ще се насладим на тази роля. 

"Ние винаги сме работили за да спечелим следващия мач, мач след мач. Това сработи в последните 3 сезона, защо да променяме този подход?"

  Сподели
215