Вилиан с три асистенции и летящ старт за Арсенал


И. Ангелов

Вилиан с три асистенции и летящ старт за Арсенал

Фулъм прие Арсенал за първата среща от първия кръг на английската Висша лига. Днес на "Крейвън Котидж" история направи Александре Лаказет, който вкара първия гол за кампанията в победата с 3:0. Лаказет бе и човека, който вкара първия гол през сезон 2017-18 и този рекорд го прави уникален в историята с два първи гола за сезона в Англия.

Само след 8 минути игра днес Вилиан получи шанс да открие при добра ситуация срещу Родак, но вратарят спаси, а топката довкара Лаказет за 1:0. Фулъм обаче показа агресия и организира няколко опасности пред Лено, като в една от тях Габриел и Лено не се разбраха и Камара бе близо до това да вкара. 

В 27-ата минута при пряк-свободен удар на добра дистанция Вилиан нацели страничната греда с добро изпълнение. След почивката бразилецът асистира в 49-ата минута от корнер на главата на дебютиращия защитник Габриел, който вкара за 2:0.

В 57-ата минута пък Вилиан с дълго подаване намери Обамеянг, който матира вратаря с фалцов удар за 3:0. Последният човек, който дебютира за Арсенал с две или повече асистенции бе Рей Парлър през 1992-ра година срещу Ливърпул.

  Сподели
230