Фаулър: Дано прозорецът затвори скоро, Ливърпул страда


И. Ангелов

Фаулър: Дано прозорецът затвори скоро, Ливърпул страда

Бившият талисман на Ливърпул Роби Фаулър вярва, че ако имаше тази възможност, мениджърът Юрген Клоп би затворил моментално трансферния прозорец, за да не позволи на Барселона да привлече Садио Мане и Жоржиньо Вайналдум, с чиито трансфери се спекулира напоследък след пристигането на Роналд Куман начело на каталунците.

"Ливърпул не извърши много сделки на пазара през това лято, но аз си представям, че Юрген Клоп би затръшнал прозореца ако имаше тази възможност. Барселона отново гледа във витрината на Ливърпул и репортажите от Испания казват, че Роналд Куман иска да подпише със Садио Мане и Джини Вайналдум. Това кара привържениците да усещат студена пот по гръбнака си.

"Дори ако каталунският клуб е в криза, името Барселона винаги носи известност. Ливърпул също е сред най-големите отбори. Но Мане е от Сенегал. Когато е растял в градчето Седиу, аз няма да се изненадам ако си е мечтал да носи тяхната известна фланелка. 

"Когато Вайналдум е играл на улиците в Ротърдам, без съмнение той е преигравал пряк-свободния удар на Куман от Уембли, с който той спечели Шампионска лига с Барселона през 1992-ра. В този момент обаче всеки трансфер от Ливърпул ще е стъпка назад. Единственото нещо, което може да развали отбора на Клоп е това играчи да започнат да гледат към други места.

"Другите отбори може и да имат по-добри индивидуални играчи, но силата на Ливърпул е връзката между играчите. Юрген няма да иска отборния дух да пострада по какъвто и да е начин. Всички помним мрънкането на Суарес, на който първо не му беше позволен преход в Арсенал, а след това сагата с Барселона.

"Аз гледам в съблекалнята на Анфийлд и, честно казано, не виждам играчи, които биха спрели да работят. Но ще се изненадате ако разберете колко много трансферите влияят над това. Това е човешката природа. Поведението на един играч може да се промени само с частица, и това ще направи огромна разлика. Другите играчи виждат това от километри. Клоп ще е наясно с това.

"Той ще се надява Барселона да стои далеч от играчите му преди затварянето на прозореца на 5-ти октомври. Ливърпул ще се надява тази дата да дойде бързо."

  Сподели
360