Карагър: Ще съм доволен ако Сити вземе Меси


И. Ангелов

Карагър: Ще съм доволен ако Сити вземе Меси

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър коментира, че се надява Манчестър Сити все пак да намери начин да доведе Лео Меси от Барселона във Висшата лига, въпреки че това би поставило "гражданите" пред Ливърпул в класирането. 

"Аз искам Меси във Висшата лига, дори това да означава, че ще играе за Ман Сити, и че Ливърпул ще има по-труден път до титлата. Аз просто бих искал да го гледам всяка седмица, да ходя на мачове и да го гледам на живо, да го анализирам. Ще съм щастлив ако Сити успее да го привлече в някакъв момент догодина.

"Това може да звучи странно, но аз не бих искал Ливърпул да подпише с Меси. Просто чувствам, че Ливърпул е повече за отборна етика, докато Сити разчита на индивидуални играчи да създадат моменти на магия. Също така и цифрите, които чувам за него са главозамайващи и не зная как това ще се отрази на съблекалнята на Ливърпул, ако се случи.

"Друг въпрос в тази история с Меси е изобщо прилагат ли се правилата за финансов феърплей още? Аз не зная какво става, но ако Меси дойде в Англия, това ще е страхотно за Висшата лига. 

"Аз мисля, че отборите разбраха как да получават резултати срещу Сити, но това да ги спреш е нещо съвсем различно. Това е причината да загубят толкова мачове в последния сезон, но според мен в този няма да е така. Те загубиха 12 срещи и това е адски много за Пеп Гуардиола и неговите отбори, така че ще се промени.

"Отборите, които имаха успех срещу Сити обикновено стояха прибрани, попиваха напрежението и след това удряха на контра за да се възползват от липсата на включилите се бекове и не добрата дефанзивна форма. Това е теорията, но е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Видяхме Челси да изиграе перфектен мач срещу Сити когато това стана причина за титлата на Ливърпул, и Арсенал използва подобна тактика в полуфиналите на ФА Къп с тях. 

"Това не е ракетно инженерство да играеш срещу тях, но да изпълниш задачата е много трудно. Трябва и те да нямат ден за да си успешен. Де Брюйне е толкова важен за тях и той е най-добър когато подава на Агуеро. С тези двамата е много трудно, каквато и тактика да имаш."

  Сподели
173