Клоп: Не мога да купувам, но и не искам


И. Ангелов

Клоп: Не мога да купувам, но и не искам

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че няма да настоява за средства от собствениците на клуба за да прави големи покупки това лято. Мърсисайдци се свързват най-настоятелно с Тиаго Алкантара от Байерн Мюнхен, но Клоп отрече, че ще харчи само защото останалите големи в Англия го правят. Откакто бе коронясан за шампион на Висшата лига Ливърпул привлече единствено гръцкият защитник Костас Цимикас от Олимпиакос.

Деян Ловрен и Адам Лалана обаче напуснаха клуба, като за това се спекулира още с играчи като Шакири, Груич и Уилсън. Вайналдум е в последната година на договора си и Роналд Куман го пожела в Барселона.

"Аз съм ясен по тази тема. Колкото е възможно по-ясен. Ние никога няма да имаме тези отношения, в които аз отивам при собственика Майк Годрън и казвам 'Това са парите, които ми трябват и без тях няма да оцелеем', или нещо подобно. Всичко е от клуба. Има други клубове с разлина политика, очевидно, но трябва да приемем това.

"Беше ясно миналата година, както и годината преди това. И това не ни нарани по никакъв начин. Просто това е нашият начин. Аз не мога да променя това и не искам. Аз знаех това когато пристигнах, тук така стоят нещата. И откакто съм тук нищо не се е променило.

"Като разумен човек аз зная, че днешното време не е най-доброто в животите ни, така че защо да планираме дългосрочно? Но ние сме в добра позиция, имаме добър отбор, мотивирани сме. Не можем просто да доведем петима нови защото искаме да сме 'заети'. Аз не мисля, че за който и да е отбор съм купувал достатъчно играчи в един прозорец. Винаги съм си казвал 'Ах, трябваше ни още един'. 

"За момента това работи, но не означава, че ще работи вечно. Правили сме грешки и ще правим още. Но най-важното е каква атмосфера ще създадем отново за този сезон. Трябва да създадеш един отбор, който е много труден за побеждаване. Добър, добър отбор, в който всеки да се бори за другия. Това е най-важното. Не е важно кой можеш да купиш в един много странен момент от животите ни."

  Сподели
323