Бруно и Гринууд с още рекорди в победата над Вила


И. Ангелов

Бруно и Гринууд с още рекорди в победата над Вила

Астън Вила прие Манчестър Юнайтед в срещата от тридесет и четвъртия кръг на английската Висша лига. Днес гостите победиха с класическото 3:0 след голове от Бруно, Гринууд и Погба, с което запазиха разстоянието до топ 4 и Лестър на 1 точка.

Първата половина на първото полувреме беше слаба за гостите, Астън Вила създаде няколко опасности, а в 25-ата минута Трезеге нацели гредата на Де Хеа. В 26-ата минута Бруно Фернандеш спечели спорна дузпа срещу Конса, която сам реализира за 1:0. Така Юнайтед регистрира 13-та дузпа в своя полза за сезон, а никой отбор в историята на Висшата лига не е получавал повече (по 13 получиха Лестър и Кристъл Палас през сезони 2014-15 и 2004-05).

Точно преди почивката пък Марсиал се пребори за една топка в центъра и организира атака с Бруно, в края на която французинът намери Мейсън Гринууд за мощен удар с десния крак от границата на наказателното поле и 2:0. С гола си англичанинът стана само 4-ят човек под 18 години, който вкарва в 3 поредни мача от Висшата лига след Дани Кадемартери (1997), Майкъл Оуен (1997 и 98) и Франсис Джефърс (1999). За Манчестър Юнайтед Гринууд е вторият тинейджър в историята след Уейн Рууни през 2005 г. с голове в три поредни срещи от лигата, като Рууни го направи на 19-годишна възраст.

В 57-ата минута Рашфорд вкара, но голът бе отменен поради засада на Погба в ситуацията. Само минута след това след корнер Бруно намери Погба на дъгата и той оформи 3:0. Регистрираната асистенция за португалеца го постави със 7 гола и 6 асистенции в първите 10 свои мача в лигата. Само нападателят на Нюкасъл Мик Куин се равнява с това постижение в историята.

До края и двата тима направиха по няколко промени за запазване на свежестта, като Юнайтед държа контрола над топката и доигра срещата. С убедителната победа Юнайтед стана първи отбор в историята на Висшата лига, спечелил 4 поредни кръга с поне 3 вкарани гола на съперниците си. Последният отбор, сторил това в елита на Англия е Ливърпул през 1987-ма.

 

  Сподели
222