Карагър: Страхувах се, че Клоп ще се провали


И. Ангелов

Карагър: Страхувах се, че Клоп ще се провали

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър призна, че след толкова много близки опити за спечелване на титлата от клуба, той е бил готов да поеме удара от провал на Юрген Клоп, който вчера достигна до историческа първа титла от Висшата лига с отбора. 

В миналите 30 години Жерар Улие, Рафаел Бенитес и Брендан Роджърс бяха близо до първото място в различни сезони, и Карагър сподели за мениджъра, който пристигна през 2015-та година пред The Telegraph:

"Беше малко след последния ми смислен сезон с борба за титлата през 2009 г. когато аз започнах да губя надежда. Сезон 2010 беше ужасен. Шаби Алонсо беше продаден на Реал Мадрид, отборът на Рафа Бенитес деградираше, и клубът навлизаше в нов период на реконструкция.

"Така аз стигнах с нежелание до сърцераздирателното заключение, че шампионски парад никога няма да се случи. През годините след 2000-ата във всяка предсезонна подготовка ние навлизахме с мисленето как само още няколко попълнения ще направят разликата. И на няколко пъти почти се случи.

"Но гледайки назад в кариерата ми, когато бяхме най-близо - през 2002 при Жерар Улие и 2009 при Бенитес - тогава Арсенал и Манчестър Юнайтед бяха по-силни от нас. Когато стъпих извън балона на "Коп"-а и когато започнах да анализирам английския футбол научно, аз започнах да разбирам, че онези отбори на Ливърпул са се целили прекалено високо.

"Без значение кой е бил мениджъра, и колкото и да съм смятал Фенуей Спортс Груп за добър собственик, аз не виждах как ще се променят нещата без инвеститори като Роман Абрамович или Шейх Мансур. Това чувство се задълбочи когато Манчестър Сити привлече Пеп Гуардиола в Англия. Гледах на Гуардиола срещу Жозе Моуриньо като следващата голяма битка в лигата, докато очаквах Клоп да се бори с Арсен Венгер и Маурисио Почетино в топ 4.

"Върховно е, че съм в грешка. Като спечелил титлата с Ливърпул, в момента Клоп стои на върха при ВИП хората на клуба редом с Кени Далглиш, Джо Феган, Боб Пейзли и Бил Шанкли."

  Сподели
233