Пикфорд: Ще победим Ливърпул


И. Ангелов

Пикфорд: Ще победим Ливърпул

Вратарят на Евертън Джордан Пикфорд смята, че той и колегите му имат качествата да победят Ливърпул на 21-ви юни в дербито на Мърсисайд, с което двата тима ще подновят сезона си след паузата заради карантината от коронавирус. През декември Евертън загуби с 5:2 на "Анфийлд" и ще търси да се реабилитира на своите фенове у дома.

"Искаме да спечелим всеки мач, който имаме и всяко дерби за нас е огромно за феновете и играчите. Искаме да покажем колко добри можем да бъдем и имаме шанс да ги победим. Ние знаем, че те са добър отбор, те са на върха в лигата. Ние искаме просто да покажем най-доброто и да опитаме да ги победим.

"Знаем, че в тима имаме качествата за победата. Просто трябва да го направим, за нас и за феновете. Очевидно този период беше труден, но и беше добре да прекараме време със семействата си и имахме добра почивка. От 16-годишен не съм спирал с футбола - от тогава съм и в състава на Англия - така че сега тялото и умът ми се рестартираха.

"Сега се готвим отново да започнем, но 8 или 9 седмици бяха почивка, тялото ти се възстанови. Аз обичам графика с мачове, защото така съм отгледан. Така че за мен е лесно. Най-голямото предизвикателство ще е да се възстановим в почивката между този сезон и следващия. Сега не мисля, че трябва да се хвърлим в новия сезон. Трябва истинска почивка и ваканция, която да освободи ума."

  Сподели
248