Уудхаус: Гигс е надценен играч


Н. Гавазов

Уудхаус: Гигс е надценен играч

Бившият играч на Шефилд Юнайтед Къртис Уудхаус сподели мнението си за бившия халф на Манчестър Юнайтед Райън Гигс, който ръководи отбора на националния отбор на Уелс.

"Гигс е друг невероятно завишен футболист на Манчестър Юнайтед. Изключително професионално дълголетие, но в отбор, който доминира от години и бе истинска машина за отбелязване на голове. Статистиката на Гигс за асистенции и голове е ужасна. Това е още един мит за Манчестър Юнайтед. Добър играч, нищо повече“, написа  Уудхаус на страницата си в Туитър.

Гигс игра за  основния отбор на Манчестър Юнайтед от 1990 до 2014 г., след което обяви края на професионалната си кариера. През 2018 г. Гигс стана главен треньор на националния отбор на Уелс.

Къртис Удхаус е бивш младежки национал на Англия, който играе в периода между 1997 и 2006 година. Тогава той напуска спорта, за да стане професионален боксьор на 26-годишна възраст. Завръща се във футбола, играейки от време на време за Ръшден & Даймъндс. След това играе и за Шефийлд Юнайтед.

  Сподели
216