Почетино отворен към завръщане в Англия


И. Ангелов

Почетино отворен към завръщане в Англия

Бившият бос на Тотнъм Маурисио Почетино обяви, че е отворен за това да поеме друг отбор във Висшата лига. Напоследък той се свързва с новия проект на Нюкасъл Юнайтед, след като беше уволнен през ноември от Тотнъм. Пред Sky Sports той каза:

"Аз обичам Англия. Моята идея е да продължа да живея в Лондон, но същевременно съм отворен и за други държави, ще гледам оферти и ще видим какво ще стане. Аз съм готов и в момента екипът на треньорите ми е по-добър. Ние научихме много с опита си в Еспаньол, Саутхемптън и Тотнъм. Имаме много да покажем на хората, които ни се доверят в бъдеще.

"Трябва да се държа както в първия си ден като треньор. Има две неща, които са най-важни - едното е хората, феновете зад всеки клуб. Това е структурата, която държи живи тези компании, които предоставят забавлението, наречено футбол. Другото нещо е идеята на клубовете.

"Всеки отбор и всяка компания има различна култура, различна философия, различен начин на работа. Всички имат различен план за успеха. За да си успешен трябва да спечелиш Висшата лига или Шампионска лига. Но за други успех е завършването в топ 6. За Тотнъм това беше построяването на стадион и същевременно създаване на отбор за топ 4. 

"Всеки клуб има целите си и като треньори вие трябва да следвате техните идеи. В крайна сметка, докато чакаме нови оферти, ако ние можем да доставим на един отбор това, което се очаква, ние ще сме много щастливи. Кои отбори са в топ 6? Той винаги се променя. Тотнъм не е в топ 6, след това Арсенал не е.

"Трябва да уважаваме всички отбори. Всички отбори работят много здраво и инвестират пари. Всеки сезон клубовете се борят за топ 6 и топ 4. Аз не мисля, че можем да подценим който и да било отбор. Сега тази пандемия доведе до една напълно различна ера във футбола, която трябва да открием. Как тези клубове и компании ще преживеят след като този вирус изчезне? Това е голям въпрос.

"Затова и е трудно да знаеш кой проект е правилен проект. Ние сме треньорски състав, който би слушал всяка оферта, всички хора. Можем да се научим от всеки разговор и да изчакаме правилната мотивация."

  Сподели
163