Клоп: И без фенове играта е прекрасна


И. Ангелов

Клоп: И без фенове играта е прекрасна

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че няма търпение да се върне към играта, която ще остане красива и без наличието на фенове по трибуните. Според германеца повечето играчи така или иначе са започнали кариерите си пред празни трибуни, и просто трябва отново да се пригодят към това. 

Няколко отбора и различни фигури от Висшата лига обаче се обявиха против потенциалното връщане на сезона, докато на Ливърпул са необходими 2 победи до спечелването на първа титла от 30 години.

"Вижте, футболът е игра, където всички ние сме в горе-долу една ситуация. Ние играем срещу друг отбор. Не трябва да сме в най-добрата си форма, но трябва да сме в максимално добра форма, и това ще е положението за всички останали. 

"Когато и да се върнем, ние ще имаме същата подготовка за работата си както винаги. Ще използваме ситуацията, в която сме. Ще сме във възможно най-доброто си състояние и ще го използваме. Всички ние сме започнали да играем футбол без зрители и ние обичаме този спорт не само заради атмосферата на стадионите. 

"Междувременно, ние сме свикнали с това и ако се наложи няколко месеца да играем така, и дано са само няколко месеца, то това няма да означава, че това вече не е прекрасна игра. Аз наистина се надявам да се получи в Германия и в някакъв етап да продължим и в Англия."

  Сподели
624