Пулисич: В Челси никой не ме забелязваше на тренировките


И. Ангелов

Пулисич: В Челси никой не ме забелязваше на тренировките

Американският национал Кристиан Пулисич обяви, че е бил притеснен след трансфера си в Челси, когато на първите тренировки с клуба никой не му е обърнал особено влияние. 21-годишният сподели, че е трябвало да се докаже и наложи като играч след пристигането си в Лондон през 2019 г. за сумата от 58 милиона лири.

"Беше лудост като се случи. Аз трябваше да прелетя директно от лятната си почивка след Голд къп. Имах една седмица ваканция и реално нямах лято. Челси вече тренираше в Япония аз летях до там сам, и там се срещнах с отбора, който бе пристигнал от Лондон.

"С кацането веднага заминах за хотела и следващото нещо в графика ми беше да отида на тренировки. Бях уморен, притеснен и не знаех какво да мисля, но мислех 'Аз съм в Челси и това е ненормално'. Аз се качих в автобуса, другите тъкмо бяха пристигнали. Всеки беше полузаспал, аз се качих и никой сякаш не ме забеляза. Никой не ми каза нищо. Може би един или двама казаха 'Хей' или 'Здравей', и аз се питах 'Какво става тук?'

"Тези първи няколко дни на тренировките бях притеснен. Знаете как е когато преминете в нов отбор. Те са добри момчета извън терена, но за да натрупаш уважение на терена ти трябва да покажеш умения, така стоят нещата. Аз стигнах до третия ден когато проведох много добра тренировка, вкарах няколко гола, добре подавах и асистирах, и тогава почувствах, че момчетата започнаха да идват да говорят с мен и да ме уважават.

"Интересно е как работят тези неща, но всички момчета са страхотни и аз се насладих на моментите."

Пулисич има 6 гола и 6 асистенции в първите си 23 мача с Челси.

  Сподели
375