Хески: Ливърпул вече доминира над футбола, а не Сити


И. Ангелов

Хески: Ливърпул вече доминира над футбола, а не Сити

Бившият нападател на Ливърпул Емил Хески коментира, че Манчестър Сити вече не може да бъде определен като доминиращата сила в Англия. Ливърпул е надделял в това отношение над отбора на "гражданите" и в момента стандартите се определят от действията на Юрген Клоп, въпреки че мърсисайдци чакат за какъвто и да е локален трофей от 2012 г. През последните 12 месеца обаче Клоп триумфира с Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

"Ливърпул бавно достигна до момента, в който сега тимът е доминираща сила. Те определят стандартите. Манчестър Сити беше това доста време, но в момента Ливърпул пое тази роля. Но тяхната атакуваща линия остаря с още една година, те дали могат да продължат да играят на това ниво? Това е въпросът.

"След това трябва да имаш и специалисти при привличането на хора. Трябва да привлечеш хора, които наистина ще направят разликата когато се появят в отбора. Играчи, които да дойдат във форма. Манчестър Сити правеше това както трябва, но бавно Ливърпул стига и до там.

"Ако погледнете някои от младежите от академията, сега е времето им да блеснат. Те виждат това при Трент, който е като образец за всички останали. Аз не виждам защо и други да не го последват. На този състав вероятно му липсват един или двама, но като цяло е нареден. Като възраст те също са добре за година или две още. Но всеки би искал те да вземат няколко млади за да освежат нещата и да предизвикат местата на установените играчи."

  Сподели
205